Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Det här var ju tråkigt


En strålande morgon mötte mig när jag klev ut genom ytterdörren på morgonkvisten. Jag fick direkt ångest över att behöva sätta mig i bilen för färd mot jobbet. Motvilligt blev det så och 06:45 stod jag utanför kontorets ytterdörr. Då blev jag full i fan och vände på klacken, tog en 45 minuters stroll längs havet innan jag återvände till grottekvarnens högborg. Mådde betydligt bättre till kropp och själ och det är så en måndag ska påbörjas, insåg jag i efterhand.

Måndagen inställd på grund av bristande intresse. Så stod det på en lapp som ingår i David Batras föreställning Det här var ju tråkigt. Innebörden var troligen att någon aktivitet skulle ställas in men med underförstådd missförståddhet blev innebörden en annan - måndagen inställd på grund av bristande intresse. Genialt blev det - för hur många är det som inte känner så? Trots solen i gryende orange så såg ingen glad ut av alla de människor jag mötte. De flesta hade nog hellre velat ta en dag utomhus med ljuset och värmen mot hud och sinne. Så det här var ju tråkigt.

Tråkigt var också att Margo Wallström hindrades av Saudi-Arabien att tala inför Arabförbundet. Denna vidriga diktatur visar sitt rätta ansikte gång på gång och jag gråter inte en sekund att vapenaffärerna med landet ifråga rinner ut i sanden. Uppropet ifrån ett stort antal ledande företagspersoner med gamle Wallenberggubben i spetsen borde skämmas. Inte fanken har åratal av samarbete med denna diktatur förbättrat livet för människor i Saudi-Arabien - och definitivt inte för kvinnor. Dagen efter Internationella kvinnodagen så känns detta som en seger. Om nu sossarna har suktat efter en plats i FN:s säkerhetsråd så är den möjligheten nu mer eller mindre borta. Men jag anser att stå upp för mänskliga rättigheter är Sveriges bästa gren och en paradgren dessutom som är långt viktigare än gynnande av exportaffärer.

Nog om politik. Hittade en spännande sida som heter Garantibil där fordon auktioneras ut. Vår gamla kombi börjar få många mil på mätaren så det lär bli aktuellt att titta på någon annan vagn. Det hela fungerar ungefär som en privatmarknad med skillnaden att droskorna är testade av oberoende part. Du som köper en begagnad bil via Garantibil får en bil som är testad på 190 punkter av opartisk bilprovare, värderad av en värderingsman, helförsäkrad och försedd med 2 års garanti. Jag tycker att detta låter bra - de gånger vi köpt bil på privatannons har vi inte blivit helt nöjda. Och de vagnar jag tittat på hos Garantibil tycks kunna inhandlas en bra bit under bilhallens pris. Abert är att om vi väljer att jaga bil via en auktionstjänst så vet vi inte när i tiden det blir affär. Så vi bör inte vänta för länge så att Op-Ellen hinner rasa totalt.

Måndagen är nu över. Laserdome och middag ute med familjen avslutade den. Det blev en fin dag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg