Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Frihetsfonden Februari 2015


Frihetsfonden har haft några fina veckor bakom sig. Nu varnas det både ifrån här och där att gummibandet är spänt men sådant tar jag med ro. Förståsigpåarna är många och alla tävlar de om vår uppmärksamhet. Om du har en investeringsstrategi så håll dig till den och bli aldrig tveksam. Om den inte fungerar - revidera den. Bli aldrig en lämmel och rusa över stupet. Februari blev för vår del en framgångssaga med 5,05 % i uppgång vilket därmed slår både december och januari med råge. Inledningsvis blinkar mars rött.


Insättningen i Frihetsfonden är fortsatt 5 000 kronor per månad. En struntsumma för en del men en påtaglig för oss. Total sparkvot är fortsatt runt 27 % per månad av våra nettolöner. Tåget rullar vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Shysst ark, kör du via google docs?

  SvaraRadera
 2. Din fond ser stabil ut, bara att köpa mer om det skulle visa sig att det blir billigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Kanske möjligen eventuellt. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg