Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Plus till slut


Fredagen är över. Har en dubbel känsla med helg. Det är skönt att arbetsveckan är över, samtidigt har jag skapat mig några för många måsten inför helgen. Jag undrar allt oftare om boende i hus är det optimala för mig.

En god fredagmiddag och slöande framför dumburken. Sedan ett kort bokslut över veckan. Jag trodde verkligen inte på det men det blev plus till slut. Min egen portfölj steg med 0,75% och nådde ett nytt värderekord. Den svenska utdelningssäsongen står i startgroparna och det ska bli roligt och se var det slutar.

Men nu håller vi helg. Dax att sova, tids nog ska villafracken på.

intressant?

Kommentarer

Populära inlägg