Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

2015 Mars Summering

En bit in i första vårmånaden och solen värmer frusna själar efter en lång vinter. Familjen Pennings Frihetsfond växer så det knakar gödslad med förväntningar och vattnad med direktavkastning. Detta inlägg är en månadssummering för mars månad men det är svårt att låta bli att snegla på fonden och glädjas över den. Kapitalförsäkringen och ISK, som är de båda benen i Frihetsfonden, är nu upp 17 respektive 12 procent i år. Att nå tjugo eller tjugofem ter sig inte helt omöjligt. General Electric var fredagens klart lysande stjärna med en uppgång på nästan 11 procent. Att ha värdelyft i genomsnitt som nu är högre än vad jag själv tjänar netto per vecka känns mäktigt och ger en förståelse i kraften att spara.

Men vi backar bandet en dryg vecka. Mars månads tillgångssida gick plus men synnerligen modest. En större kostnad tog av buffertkapital men tack vara börsens utveckling slutade det med 6 213 kronor upp. Prognosen för året är nu 164 808 kronor plus.

Skuldsidan gick ned med blott 2 964 kronor och prognosen för året blir 105 009 kronor.

Kapital minus skulder förbättrades med 15 285 kronor och ger prognos 229 005 kronor för året.

Ett litet tapp jämfört med önskvärt och break even klev upp till tretton år. Under april tillkommer ett husarbete utlagt på byggare som Frihetsfonden finansierar men som ska regleras inom 12 månader. Ett arbete som jag räknade skulle ta mig en vecka av min synnerligen begränsade semester - en frihetsfond ska vara värd namnet?

Vi rullar vidare mot spännande tider.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Ibland får man titta på historien för att på riktigt uppskatta hur stor skillnad man faktiskt gjort sedan man la om sitt liv. Jag tycker du är en enorm inspirationskälla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Stort tack, Villnia! Jag blev mycket glad! :)

   Radera
 2. Hej Per, jag skulle vilja utmana dig eller någon besökare på denna sida att hjälpa mig att tjäna mina första 100.000 kr. Jag är en ensamstående mamma med ett barn med både intresset och drivkraften att ta klivet till ett strategiskt uppbyggande av egna ekonomin. Vem vill 'in' och bevisa omvärlden att det går att bygga en förmögenhet från scratch som finansguruna beskriver?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maxime, många har bevisat detta redan. Först måste man börja med att få pengar över att investera - här brukar de flesta redan tröttna.. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg