Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Att nolla


Att utmana sig själv och sina tillkortakommanden är alltid roligt. Nu har jag varit igång några dagar med mina försök att begränsa köp och utgifter, närmare bestämt fem. Jag har ökat på mina ansträngningar i att undvika kortköp som glöms bort tills månadsräkningen dimper ned i brevlådan. Stor nit på att kika på prislapparna i livsmedelsbutiken och avhållsamhet ifrån spontanköp. Ute och åt en matbit i helgen vilket resulterade i att måndagen hade 479 kronor i potten.

Kylskåpet var tomt men med en kupong med 10 % i rabatt på ett köp inhandlades bröd, smör, mjölk, bruna bönor, bacon och ägg. 270 kronor kostade det och jag kände mig nöjd när jag klev ut i solskenet. Där stod en leende skolelev och sålde majblommor. Jag kunde inte avböja så ytterligare 40 kronor togs ur potten. 169 kronor kvar.

Imorgon erhålls 234 nya kronor och dagen möts med 403 kronor. Problemet är att jag snart måste tanka bilen och det kostar runt 550 kronor. Men om jag kör snålt så borde jag kunna hålla emot macken tills på onsdag och då är jag hemma - om jag snikar riktigt.

Jag känner mig både lite stolt och lite Günther. En sparad krona har kraft och jag ser fram emot att skönja den fulla effekten av mitt nya beteende vid maj månads slut. Frugan tycker att jag är lite niprig och jag är böjd att hålla med. Mina spardagar är lite av en lek och ett spel, det är skojigt att tänja på slantarna.

En ICA Bonuscheck på 75 kronor som kom med posten idag blev ytterligare en uppmuntran. Morgondagen blir ännu en arbetsdag utan köplunch eller utekaffe. Ingen glass heller. Jag tror helt enkelt att jag nollar helt imorgon.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Intressant :) Man kanske borde försöka avstå konsumtion vissa dagar :)

    SvaraRadera
  2. Ja mycket intressant detta :)

    SvaraRadera
  3. Alla knep är bra - utom de dåliga. Gammal sanning som är lite sliten, dock. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg