Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Frihetsfonden Mars 2015


Månaden som passerade var en småskakig resa. För Frihetsfonden var det två veckor med plus och två veckor med röda siffror. Nettosparandet i fonden blev 7 000 kronor och värdeförändringen stannade vid 318 kronor. Vecka 14, som jag räknar till april månad, har däremot börjat mycket starkt. Mitt ark i Google Drive tillåter inte att visa icke aktuella siffror så därför kommer denna vecka med i redovisningen.

Mina innehav att utökats med tre - SJR in Scandinavia, SCA B samt Malmbergs Elektriska. Jag tror att bemanningsbranschen har en god tid framför sig, aktien har gått kräftgång en tid och direktavkastningen är god. SCA är inköpt i en liten post så som en bevakningspost. Malmbergs har sedan köp varit en succé för Frihetsfonden - inte minst i torsdags då aktien steg med 6,5 %. Direktavkastningen är hög och företaget går fint. Mitt inköp gjordes för ganska exakt en månad sedan och utvecklingen har varit drygt 18 %.


Frihetsfonden har passerat, åtminstone för stunden, 400 000 kronor vilket känns som en trevlig milstolpe. Ett delmål i målet mot ekonomisk frihet har också nåtts - att kapital minus bolån är mindre än 2 miljoner kronor. Delmål 2 som är om ett år motsvarar 1,8 miljoner - ett tufft men realistiskt mål. Med nuvarande sparnivå samt amortering har vi med noll procents avkastning 16,5 år kvar till skuldfrihet.

Jag har förfinat våra sparprocent och dessa är nu 18% till Frihetsfonden men 37% totalt där jag räknar in amorteringar och övrigt sparande. Tåget rullar vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg