Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Surkart


Inom kort så åker familjen Penning på en weekendresa. Vi tar fyra dagar i Berlin och det ska bli roligt - men är inte gratis. Barnen är dock exalterade och frugan är glad och sådant får minsann lov att spenderas på, det är mycket värt.

Därmed blir det ingen börskoll för mig under fredagen och den kommande måndagen. Idag har det varit blandade intryck. Millicom kom ut med fina siffror men uppgången kompenserades tyvärr med MTG:s lite risigare som nu får lämna portföljen då den är en av blankarfavvisarna. Båda aktierna har jag på grund av utdelningarna tillsammans med Unibet. Min sista så kallade utdelningsaktie, Telia Sonera, fick lämna nu efter utdelningen.

Att köpa JM strax innan rapporten var en sämre manöver och jag ligger nu 15 % ned i den aktien även om det idag är avskiljningsdag. Jag trodde inte att det skulle vara så illa med siffrorna, tyvärr. Min andra byggaktie Peab hoppas jag fixar det bättre. Funderar lite på om Peab har skrivit av fodran som de har på Northland Resources?

I övrigt så är det som är mest spännande just nu Starbreeze, som börjat ticka uppåt så sakteliga, och om det blir någon tilldelning för mig i Tobii. Om så blir fallet så blir det än mer spännande vart aktien kommer att ta vägen på kort sikt.

Det är intressant att se hur folk letar och söker efter öppningar och möjligheter men jag själv hittar inget alls att köpa. Varje gång jag ser någon bland de bloggar jag följer som shoppar något så måste jag kolla upp det - men där finns i mina ögon blott risker och osäkerhet. Kanske är det dags, att så som Finanskvinnan föreslår, att starta en baisse-blogg med idel stormkråkor och surkartar som dissar allt som kommer i dess väg? Underhållande vore det iallafall.

Nu måste jag shoppa lite. Behöver ett par batterier till miniräknaren. 637 kronor i potten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg