Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Två Tre Fyra


Jag har fått löneförhöjning, minsann. Inte dåligt i dagar som dessa. Jag räknade lite på det och det visade sig att det blev hela femton kronor per dag efter skatt. Inga slantar ska förringas, inte ens femton riksdaler. Av just denna anledning ska jag nu påbörja en period av återhållsamhet.

Jag tittade lite på hur många nettokronor utslaget på trettio dagar jag tjänar in och det blir inga storslagna belopp. Jag delade sedan denna summa med fyra och dessa slantar ska bli mitt dagsbelopp att konsumera - tvåhundratrettiofyra kronor vilket är lätt att komma ihåg.

234 är det gyllene talet som ska inrymma allt jag inhandlar - från egna nöjen till livsmedel. Tanken är den att en dagspenning som inte fullt nyttjas tillförs nästa dag. Lite planering lär krävas, inte minst då det är dags att tanka bilen - det är lite lagom trist att fylla i knappt tjugo liter och sedan knipa av slangen.

Det här får bli min egen lilla maniska månad så som mången bloggare därute utmanat sig med. Jag börjar nu mitt i månaden och kör på ett tag. Vi får se hur väl det faller ut men jag ser många fördelar med metoden med ett dagsbelopp. Förmodligen så lär jag prioritera mat på bordet före någon lattjo liten pryl. Om det går vägen så kommer jag att ha en rejäl slant över.

Idag fick jag över 133 silvermynt som överförs till imorgon. 365 kronor i det nya spenderarkuvertet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. En intressant ide. Finns det någon särskild anledning till att du dividerade just med fyra?

  Det verkar finnas en hel del varianter på detta tema. Som motivation kan du ju studera ett känt fall som misslyckats (även om det i det fallet endast handlade om mat för en vecka), men generarade en hel del uppmärksamhet vilket är positivt:

  http://www.msnbc.com/msnbc/how-gwyneth-paltrow-succeeded-failing-the-food-stamp-challenge

  Lycka till och kämpa på!

  Mvh

  Myttinge94

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag tyckte bara att 25% av nettoinkomsten vore ett bra mål. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg