Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

2015 April Summering

Våren spirar och utevistelse ter sig mycket mer intressant än bokslut vid datorn. Men ännu ett månadsslut har passerats så en uppföljning är det minsta att göra.

Tillgångssidan föll rejält under april och beror av semesterresa med familjen som togs ur buffertsparandet. Back med 14 460 kronor och sänkte årets förändring till plus 38 897 kronor.

Skuldsidan funkade bättre och sjönk med hela 15 237 kronor och året summeras till 38 075 kronor i positiv riktning.

Tittar vi på förhållandet mellan skuld och kapital så blev förbättringen 15 940 kronor och året summeras till 78 323 kronor. Trots veckan som gick i blodrött så har portföljen inte tappat i värde något nämnvärt sedan förra månadsskiftet.

Frihetsfonden utgör nu 14% av skulderna. Tåget rullar vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

  1. Det är klart det är roligare när det går tok-snabbt, men tänk vilken resa ni gjort redan!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg