Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Frihetsfonden April 2015


April blev en månad med nedgång i Frihetsfonden. Några omstuvningar gjordes - Telia och MTG fick lämna och Klövern pref, Starbreeze, JM och Peab gjorde entré. Nedan redovisas aktuellt innehav och värdering. Inbördes vikt har förändrats en del.


Jag är i princip fullinvesterad och fortsätter med det tills trenden viker ned. Inväntar nu en del tröstande utdelningar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Modigt att du vågar vara fullinvesterad på dessa nivåer. Men självklart väger utdelningarna upp en del. Hur kommer du att agera om vi får se -5% nästa vecka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag ser inte mina innehav så som överdrivet riskbenägna. Vecka 18 blev ju blodröd. Men vid oro i mitt sinne så backar jag ut från diagrammen och håller fast mig i trenden. Efter utdelningssäsongen kan det bli en omstuvning, det återstår att se.

   Radera
 2. Minns att du tidigare hade en rejäl kassa du skulle använda i nedgång. När bytte du denna strategi mot att vara fullinvesterad och följa trenden?

  Vänliga hälsningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer, jag har återgått till att följa trenden och att inte lyssna på varningar och lockrop. Jag har en kassa utanför portföljen som eventuellt kan nyttjas vid möjligheter som uppstår. Nedgången har ännu inte visat sig - men visst är det spännande tider? :)

   Radera
  2. Ja visst är det spännande tider allt! Jag skulle gärna se ett inlägg angående hur du resonerar kring din nya placeringsstrategi jämfört med din gamla. Hur ser investeringsprocessen ut idag? Hur kombinerar du TA med FA?

   Radera
  3. Tack, detta ska jag återkomma till. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg