Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Helt oväntat


Jag är mäkta förvånad över att vi svenskar faktiskt är bäst inom hela EU i att tillse att vi har en buffert för oförutsedda utgifter. Åtta av tio svenskar förmår nämligen att plocka fram elvatusen kronor, utan att låna av någon, ifall att något oförutsett skulle hända - något som vi ju alla vet händer allt som oftast. Elvatusen kronor, minsann. Det är ju en slant att hosta fram så där en vanlig vardag. Eller vad säger du?

Läs vidare på min nya blogg här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg