Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Serie i ekonomi


Ni som har barn förstår mig kanske när jag säger att det inte är lätt att uppmuntra till lärande i privatekonomi. Det är så klart den pedagogiska ådran som saknas där kopplingen till deras syn på verkligheten inte rimmar med min egen. Dessutom tenderar jag att bli ivrig vid minsta positiva reaktion och börja babbla om får svåra och komplexa ämnen. För sonens skull är jag faktiskt tacksam för serietidningen Kalle Anka & Co.

I det senaste numret så handlar den första serien om hur Kalle blir lurad av en förslagen bilförsäljare att köpa en fin bil på mångårig kredit, något som så många vuxna gladeligen låter sig duperas till. I en annan serie köper Joakim von Anka mängder av en värdelös aktie och drar med sig hela kopplet av börshandlare att handla allt som finns av den - en tecknad variant av kurspåverkan. Även Långben köper bil på krita men han är ändå glad för han förstår helt enkelt inte bättre.

Alla föräldrar vill att deras barn inte så råka i trubbel. Världen är full av just trubbel och att hamna i ekonomiska bekymmer leder lätt till än värre problem. Det värsta är dock att så många föräldrar inte klarar av att hantera en privatekonomi och att detta i sin tur drabbar barnen. Så kanske är det så att dagens barn som läser just Kalle Anka inte är de som vi ska oroa oss mest för - utan deras mammor och pappor?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg