Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Ta mig vidare


Ta mig tillbaka. Det är då en fantastisk låt som Darin skänkt oss. Stycket innehåller, vill jag hävda, så mycket som vi alla känner igen i form av nostalgi och forna drömmar. Sommarförälskelser på stränderna och barnlekar i solnedgångarna. Den tid som fanns en gång som vi upplevde som enklare att leva och då tvivel var få. Vi vill tillbaka men vi vet att det inte är görligt.

Per Penning började en gång för länge sedan som ett högst personligt projekt. En vandring i privatekonomi blandad med vardagsbekymmer och frågor kring livet och dess utmaningar. Efter mer än sju år och nästan ettusen och åttahundra inlägg är det nu dags att lägga locket på brunnen och låsa vid farstukvisten. Allt som innehåller framgång drivs av motivation och den ska jag nu finna annorstädes - och det ska bli så spännande det bara kan.

Jag tar nu mitt pick och pack och vandrar till TradeVenue som är en purfärsk tummelplats för ekonomiskt intresserade människor som vill att deras pengar ska bli mer värda och ge mycket mer tillbaks i form av möjligheter. Min blogg på denna nya plattform kommer fortsatt att behandla min syn på vad en privatekonomi för varje svensk bör innehålla och jag tror att min inspiration till texter av värde och kvalitet blir så som de ska vara - läsvärda med en glimt i ögat och en portion humor eller kanske även en tår i ögonvrån. TradeVenue är en plattform som är skräddarsydd för varje småsparare där allt innehåll fokuserar på att just du ska få de insikter och den kunskap du eftersträvar. Det kommer att bli inspirerande!

Den här bloggen finns kvar i etern som ett minnesmärke och en vittnesbörd om en mental resa som påbörjats men inte avslutats. Nej, färden fortsätter och den gör det på annan ort. Jag hoppas att du även framåt vill se vad jag tar mig för - det vore en ynnest för mig. Jag lär posta några texter båda här och på min nya blogg så som en mjuk övergång - nytt är både ovant och intressant.

Så ta mig inte tillbaka utan ta mig vidare - det är då så oerhört mycket mer spännande.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Spännande med lite nytt! Då tackar jag för denna tiden jag fått läsa dina inlägg här och styr nosen mot din nya :) Lägger in din nya länk på min sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska du ha ett stort tack för! :)

   Radera
 2. Lycka till!
  Fortsätt gärna att dubbelposta (on du får; kanske genom att stänga kommentarer och hänvisa till den andra). Det kan vara bra i fall du skulle vilja "komma tillbaka". Då har du kvar ditt innehåll ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mr Spartankar, jag kommer att posta här tills jag i mina nya blogg har ett RSS-flöde. :)

   Radera
 3. Hej. Fortsätt gärna posta dina inlägg i sin helhet här till den nya bloggen har ett RSS-flöde, annars kommer du tyvärr att tappa minst en trogen och nöjd följare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, tråkigt, så klart. Ett RSS-flöde lär komma inom kort.

   Radera
 4. And so it did! :)

  http://www.tradevenue.se/user/77/blog/rss

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg