Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ond bråd död


Blodröda dagar och kollektivet blir oroligt. När kurserna vänder nedåt eller till och med rasar utför blir det ängslan som snabbt kan bytas ut i panik. Det är en gammal sanning att det är enkelt att investera när allting går uppåt, det svåra börjar när kurserna börjar svaja och skaka. Jag skakar på huvudet när jag läser hur nybörjare i spelet inte begriper sig på varken orderdjup eller stoploss - men ändå satsar stora pengar i aktier i ren spekulation.

Läs vidare på min nya blogg.
Du finner mitt RSS-flöde här.


Kommentarer

Populära inlägg