Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Ond bråd död


Blodröda dagar och kollektivet blir oroligt. När kurserna vänder nedåt eller till och med rasar utför blir det ängslan som snabbt kan bytas ut i panik. Det är en gammal sanning att det är enkelt att investera när allting går uppåt, det svåra börjar när kurserna börjar svaja och skaka. Jag skakar på huvudet när jag läser hur nybörjare i spelet inte begriper sig på varken orderdjup eller stoploss - men ändå satsar stora pengar i aktier i ren spekulation.

Läs vidare på min nya blogg.
Du finner mitt RSS-flöde här.


Kommentarer

Populära inlägg