Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Prata med handen


Dags att lägga om ett av våra bolån här under sommaren. Lägger ett mail till banken och föreslår några datum för ett möte. Inget svar. Blir lite irriterad.

Ringer istället till banken. Pratar med en kvinnlig tjänsteman. Hon berättar för mig att banken faktiskt har så många bolånekunder att det hart omöjligt går att ha personliga möten med var och en. Jaha, säger jag. Vad föreslår du då? Jag skickar en offert på mailen idag, blir svaret.

Det går några dagar. Ingen offert dyker upp. Jag blir mer irriterad. Jag mailar tjänstemannen ifråga och undrar var den tar vägen. Läs vidare på min nya blogg här.

intressant?

Kommentarer

Populära inlägg