Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Byrån


I oroliga börstider då det inte är självklart hur man bör agera så kan det vara en god idé att tänka till hur man ska krympa sina kostnader för att bygga en likvid inför framtida affärer. Men det är som vanligt - att handla aktier är kul men att spara buffert är synnerligen långtråkigt. Då får man på olika sätt försöka att göra det så skojigt som möjligt.

Familjen Penning har ett antal lådor som vi i sin tur har i byrån vid namn Betala oss själva först. Det är högst rimligt att ha en sådan möbel någonstans i sitt hem, det är ju ändå ni alla som jobbar och sliter ihop slantarna varje månad - då ska ni väl också komma först i kön?

Läs vidare på min nya blogg här.

Kommentarer

Populära inlägg