Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Haltande resultat


Idag måste vara den varmaste sommardagen i år. Dottern drog till kompisar, sonen och frun till en göl för att svalka sig. Själv gömde jag mig inomhus för att göra lite finansiella avstämningar, registrera några fakturor och begrunda lite bland bloggarna.

Familjen Penning har ju en målsättning sedan ett antal år tillbaka att nå ett break-even mellan skulder och tillgångar exklusive bostadens värde. Det betyder i sig inte att alla skulder behöver vara betalda utan endast att vi på pappret sitter i en betald bostad och inte har ett underskott på något sätt.

Konceptet har haltat en del nu under den senare delen av våren då portföljutvecklingen och en del dyra kostnader hållit ner utvecklingen. Läs vidare på min nya blogg här.

Kommentarer

Populära inlägg