Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Katten också


Ah, dessa semestertider! Visserligen förstår jag mig inte alls på väderleken - kortbyxor bytes mot termobyxor från dagen till en annan. Men jag har semester och det är 75 dagar kvar tills jag börjar mig ett nytt jobb dessutom. Spännande tider och härliga tider!

Familjen Penning var iväg på en liten tripp till Tyskland där en lustig episod utspelade sig i ämnet Lyssna & Tala. På en restaurang önskade sonen sig en pizza Calzone men utan svamp och beställde detta av kyparen på engelska - no mushrooms. Pappa Penning som skulle spela präktig och dessutom skoja till det formulerade på min skoltyska att även jag önskade en Calzone och att jag kunde få sonens svamp också i min pizza. Kyparen såg förbryllad ut men ryckte på axlarna och gick iväg.

Läs vidare på min nya blogg här.


Kommentarer

Populära inlägg