Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Statusmarkör att hyra


Oljeservice på min gamla Skoda och lite tilläggsarbeten slutade på 2 200 kronor. Jag som inte har ett uns av intresse och ej heller lust att lära lejer gärna bort allt som har med bilar att göra och den här prislappen kändes facil. Personbilen är nämligen ett av de större hoten, enligt mig, i färden mot ekonomisk frihet.

Personbilen är en dyr post i budgeten för de allra flesta. Alla behöver inte denna facilitet men vi som gör det för att i huvudsak kunna ta oss till och från jobbet är den ett nödvändigt redskap. Men samtidigt som bilen är ett fortskaffningsmedel så är det också en statusmarkör - i sig inget nytt då det är enkelt att se på gator och torg vem som prioriterar bilen före andra utgifter. En helt ny bil är inget annat än ett vansinnesköp oavsett hur rätt eller fantastiskt det känns då kontraktet är påskrivet och man rullar ut i den för första gången. En personbil lider av en grotesk värdeminskning under de första åren och tusenlappar rinner iväg varje vecka oavsett om vagnen körs eller om den står parkerad.

Det nya tricket att få möjlighet att köra fin bil trots en begränsad förmåga att köpa en är privatleasing. Bilföretagen har fått upp ögonen för hur populärt denna form av finansiering blivit att allt fler av märkena nu erbjuder privatleasing - alltså uthyrning av personbil under vanligtvis tre år till en fast kostnad. Läs vidare på min nya blogg här.

Kommentarer

Populära inlägg