Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tudelat


Cigg, läsk och online-casino. Det tycks vara tre attribut som går igenom hos de flesta av deltagarna i TV-programmet Lyxfällan. Stora belopp handlar det om varje år. Mer än etthundratusen kronor om året på sockervatten, tobak och spel är inte alls ovanligt. Eller varför inte nya bröst för trettio laxar? Det är märkligt vad pengar gör med oss oavsett om vi har dem eller inte. Omedelbar belöning och en holk dopamin är så lätt att falla för.

Om man får en omedelbar belöning när man ägnar sig åt en viss aktivitet är det mer troligt att man medvetet väljer att ägna sig åt den även i framöver. Det är evolutionens fel - belöningssystemet uppmuntrar till aktiviteter som ökar vår chans till överlevnad. Läs vidare på min nya blogg här.

Kommentarer

Populära inlägg