Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Att spara 42 procentNyckeln till ekonomisk frihet är att förmå sig att spara undan mer än vad som konsumeras. Familjen Penning jobbar på flera plan kring detta och målet är att nå 42 % av inkomsterna som transporteras till ett sparande.

Vi använder oss idag av ett kreditkort från OKQ8 som fungerar mycket väl. Vad vi däremot skulle behöva göra är att minska nyttjandegraden på detta kort. Jag har gjort en kalkyl som säger att maximalt 388 kronor får passera kortläsaren per dag - ett ambitiöst mål med tanke på att både mat och bensin inhandlas här.

Når vi detta mål - 388 kronor - kan vi också nå 42 % i sparande fördelat enligt:
  • 8% till buffert
  • 8% till semester
  • 8% till amortering
  • 8% till aktiesparande
  • 3% till barnen
  • 2% till överbetalning OKQ8
  • 5% till tilläggssparande
Hur kommer det att gå? Nå, jag citerar Winston Churchill i två meningar som är svar nog.

Success is the ability to go from failure to failure without losing your enthusiasm.

Never give up on something that you can't go a day without thinking about.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg