Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Få saker gjort


Jag trivs med en hög grad av ordning och planering. Och jag använder två verktyg i symbios för att arbeta med att-göra-listor och prioriteringar.

Det första av dessa två är Todoist - en lista med fantastiska kvaliteter. Att Todoist verkligen stödjer de fem stegen i GTD - Get things done - är tydligt. Min produktivitet har ökat markant sedan jag började att använda verktyget.

Ett verktyg jag använder som kompletterar Todoist mycket bra är IFTTT - en förkortning för If This Then That - som svetsar samman olika internettjänster på ett förnämligt sätt. Till exempel läggs en ny uppgift in i min inkorg på Todoist när jag missar ett telefonsamtal. 


Detta är blott ett exempel på vad som kan åstadkommas. Ett annat prima exempel är att jag kan lägga upp en inköpslista för mitt kommande besök på ortens ICA-affär. Sedan så kan jag glömma bort det hela. När jag framöver kommer i närheten av butiken så reagerar Todoist och påminner om min förestående inköpstur. Det är något magiskt med GPS:en i telefonen.

Prova! Få saker gjort!

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg