Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Hur kommer jag dit?


Jag fortsätter att fascineras av evighetsföljetongen Lyxfällan, programmet på TV3 där människor som av olika anledningar inte förmått att hantera sin privatekonomi. Programledarna, som för varje säsong ter sig alltmer blassé över mänsklig dumhet, fortsätter i invanda spår och med nya spektakulära grepp för att försöka bibehålla intresset för programmet - något som också verkar bli allt svårare. Metoder för att lösa människors skuldproblem är i sig inte raketforskning och på hur många sätt kan man vinkla sluta shoppa - betala av dina skulder - skaffa ett jobb - öppna dina räkningar?

I det senaste avsnittet så var det för en gångs skull inte ett par som pimplade energidryck, kedjerökte och var offerkoftor utan en ung kvinna i tjugoårsåldern. Denna flickas problem var rotat i glamourkulturen och att livet ska vara roligt, spännande och kravlöst. Och detta är i sig intressant då jag är övertygad om att hon endast var en utav tusende. Exempelvis kopplingen mellan inkomst och arbete - denna tycks vara mer än lovligt luddig för många. Att vilja bli radiopratare, nagelbyggare eller makeupstylist är helt i sin ordning, men det är många som vill det och få är kallade.

Att tjäna pengar måste vara nummer ett. För du måste äta, betala din hyra och dina räkningar. Därmed så är också att skaffa sig ett jobb nummer ett.

Det tycks däremot vara så att unga kvinnor av idag lockas starkt av de sociala medierna och de beskrivningar av det glamorösa livet som modebloggerska eller artist. Se bara på alla tondöva drömmare som lockas av Idol på TV. Beklagar, men alla kan inte bli en primadonna då förutsättningarna inte finns där. De allra flesta kan dock hitta sitt gebit eller sin talang. Och alla behöver lära sig skillnaden på det som man behöver ha och det man vill ha.

Det handlar inte om att döda drömmar. Att drömma är prima vara men drömmar ska kopplas till en realistisk verklighet - vad vill jag? Och hur kommer jag dit? Man måste börja med att vara book-smart och lära sig spelets regler. Sedan bli street-smart och lära sig verklighetens trick.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg