Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Pengar måste jobba


Blandningen av mycket jobb för att jag slutar ett sådant snart och förberedelser för ett nytt tar mycket av den lilla tid jag har till övers. Allt som handlar om uppföljning av investeringar har helt kommit på skam vilket är lite tråkigt. Mina två depåer ligger för året på minus respektive plus, kan dock konstateras - 1 procent ner respektive 27 procent upp. En hel del innehav har avyttrats så som stormsäkring inför en kommande nedgång. Jag är förmodligen hopplöst tidigt ute och börsen lär väl tokrusa just därför - men sådant är investerarens leverne då toppar och dalar är svåra att nå.

Starbreeze borde jag ha sålt för länge sedan och köpt tillbaks igen. Men marknaden är nyckfull och vem vet om jag kommit in igen på lägre kurs? Det enda vi kan lära av historien är att vi borde agerat annorlunda om vi vetat vad vi vet idag. Av de innehav jag har idag är endast Starbreeze och Corline Biomedical på plus. Sedan toppen har jag tappat ungefär 7 procent vilket är en del. Dock ligger jag 44 procent upp på två år - det är bra att zooma ut lite ibland.

Numera så har jag svårt för att ha kapital stående som inte arbetar för mig. Det är väl en av de större anledningarna till att mitt lönekonto gapar tomt två dagar efter löning. Familjen Pennings buffertspar kommer därför att placeras i Klövern Pref och Akelius Residential Pref för att kunna ge lite avkastning. Rätt eller fel? Det får tiden utvisa men direktavkastningen på över 5 % lockar mer än en kort räntefond som ger noll och intet just nu. Skulle bufferten behövas så får det svida vad det lider.

Tweetdeck är dagens nya leksak. Hur kunde jag missa den?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg