Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

2015 September Summering


Efter ett flackande och velande kring att göra månadsavslut tar jag nu åter upp denna tråd. Återstår att se om jag är tillräckligt enveten för att hålla en sådan igång. Det är nu ända sedan i våras en rapport per månad sågs i denna blogg. Nu är det höst och vad har skett?

Eftersom det är hart omöjligt att jämföra med föregående månad gör jag denna mot årsskiftet så länge. Tillgångssidan har ökat men i jämförelse med helåret 2014 (+86 066 kronor) är resultatet skralare, det vill säga -23 058 kronor.

Skuldsidan jobbar vi så gott vi förmår med och hittills i år är denna -77 812 kronor. Ekonomen beräknar detta till en positiv balansförbättring på 54 754 kronor eller 6 084 kronor per månad. Trist låga värden, ack så trista.

Ja, det var allt, det. Nu vill jag se framåt.

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg