Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Billiga verktyg


En liten godbit i min portfölj är B&B Tools. Nyligen rapporterade detta verkstadsbolag där resultatet efter skatt blev 3,40 kronor per aktie. Försäljningsvolymen ökade i stort undantaget för Norge. På Avanza så skrevs aktien ned av analytikern Per Ericson, en analys som inte rimmar med mina åsikter.

Rörelseresultatet visar en god förbättring och det arbetas kontinuerligt med att förändra fokus i Norge bort från sorgebarnet offshore. Ulf Lilius arbete är inte klart ännu men hans koncept med decentralisering har tidigare varit framgångsrik.

Att aktien är kall är dock helt korrekt men också en möjlighet. Aktien är mycket lågt värderad och och ger en god direktavkastning. Jag som är en tålmodig investerare kan heller inte se att prislappen på något sätt kan avskräcka till ett köp - att hitta ett billigare kvalitetsbolag på börsen är idag inte lätt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg