Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Blodmild


Måste erkänna att jag var livrädd för att jag inte fixar att se blod. I verkligheten, alltså. På TV berör det mig inte alls. Men nu är det gjort och jag kommer att göra det igen - jag har lämnat blod. Och det var ju inget jobbigt alls. Lite ont i armen när de stack mig och lite öm efteråt men inga andra symptom. Var orolig att jag skulle må illa men nu ser jag fram emot nästa gång. Att ge blod är livsviktigt och en solidarisk handling som jag kommer att fortsätta med. 3 procent av befolkningen mellan 18-75 år donerar blod minst en gång per år. Fler behövs, speciellt för de udda blodgrupperna.

Att ge är en del av livet. Att få i sig är en ynnest. Att skapa är ännu mer fantastiskt. Så försöker jag tänka när det gäller sparande. Att spara är trist men att skapa är skoj. Men om man ser sina besparingar som en pengaskapande funktion så blir det roligare. För investerade slantar tenderar att föröka sig och bli fler. Små rännilar blir till en hel sjö i sinom tid.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg