Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

På väg


Herr och fru Penning jobbar ganska så mycket. Att hitta tid i vardag och på helg till kvalitet är inte det enklaste. Vi vill ju umgås i familjen och göra roliga saker tillsammans och inte överhopas av de måsten som tvätt, mat och städ innebär.

Förenkling stavas receptet - att förenkla i vardagen och ta bort det komplexa är ett bra sätt att frigöra tid. Fru Penning tog upp tråden häromdagen i ett led att förenkla - kanske hon skulle leasa personbil via sitt jobb? Tanken i sig är god - en ny bil förenklar, den rullar förhoppningsvis smärtfritt och 'allt' ingår. Jag sa inte blankt nej men efter att ha räknat på det så blir det dyrt. Tre års leasing går lös på kanske 140 tusenlappar och det är gräsliga summor.

Sedan april månad så har våra 2 vagnar kostat undantaget bränsle cirkus artontusen kronor vilket blir 2 500 kronor per månad. En leasad vagn kostar kanske 3 500 kronor per månad - eller 7 för två bilar. Nej, det känns inget bra alls.

Det är i ropet att leasa bil numera, både privat och via företag. Bilföretagen annonserar mycket och ofta om trygghet, enkelhet och månadskostnad - inte helt olikt hur mobiltelefoner marknadsförs. Och visst är det enkelt och bekvämt. Men att hyra en bil i tre år för så mykcet pengar?

Populära leasingbilar är lätt att hitta till fina priser efter tre år. En sådan är exempelvis Volkswagen Passat som i olika utföranden nu säljs kring 120 000 kronor för årsmodell 12 och knappt tiotusen mil på mätaren. En nästan ny bil i mina ögon. I vårt normalägande så kör vi sedan bilen till minst 20 000 mil eller 6 år. Nog blir det billigare alltid.

Men som sagt - förenkla, förenkla, förenkla. Men inte till vilken penning soom helst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg