Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ruskfinal


November rusar mot sin final. Gott så, slaskiga november har inte många gemensamma nämnare med exempelvis sköna maj. Vill helst inte alls gå ut men av nöd och tvång så är det inget val jag har - jobb ska utföras och pengar dras in till hushållet. Ingen ljusterapi i sikte och med ett mörker likt ett smedsarsle behöver jag arbeta även på mitt sinnelag. Idag beställde jag några julpresenter på nätet till mina bästa barn och det är så enkelt och lätt numera och eftersom jag hatar - verkligen hatar - butiksträngsel så är det ren skär julefrid för mig.

Småsur blev jag däremot kring inköpet av en nybildskärm till datorn hemma. I min ålder börjar  läsglasögon bli attribut som man inte klarar sig utan. När det gällde datorskärm så var det så att jag med fåfängans rätt tänkte att en 27-tumsskärm i samma upplösning som den befintliga 24-tumsskärmen skulle skona mig från fönsterrutor på näsan ett tag till. Glad i hågen packades skärmen upp men med ett konstaterande att någon kabel för anslutning mellan skärm och dator inte följde med. Dåligt, Samsung - nu måste jag iväg till butik imorgon och köpa en HDMI- till DVI-kabel - dessa eviga sinnessjuka kopplingsvarianter i PC-världen.

I helgen som gick har jag och fru Penning gjort en finfin affär - en del kallar det att spara men jag kallar det att dämpa förluster. Två nya dubbade vinterdäck samt hjulskifte på båda vagnarna samt förvaring av sommardäcken - artonhundra kronor. Det var en high-five på den vill jag hävda. Bilar är ett dyrt elände och alla begränsningar av skadan av att vara droskägare är positivt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg