Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

En budgeterad jul


Jag behöver antagligen inte påminna dig om att tiden är på väg att rinna ut. Julen är bara drygt två veckor bort. Har du finansierat julen i förväg? Är alla klappar, pynt och julmat redan ihopsparat under året som gått? Då tillhör du en rar skara för det stora flertalet vet redan med sig att januari blir en fattig månad.

Om det nu är fallet så kan du iallafall trösta dig med att det kommer fler jular och kan du vara bättre förberedd. Om du väljer att budgetera och spara en slant varje månad för att kunna betala för en fullt finansierad jul nästa år - då är din budget din egen jultomte som kommer med den bästa presenten. Ingen ångest och inga betalningssvårigheter efter nyår, det låter väl prima?

Din budget kan hjälpa dig att hitta lite extra pengar och visa hur mycket du har. Budgeten kommer att ge dig några hälsosamma gränser. Det kanske inte blir den fetaste julen - men den är betald! Och kanske det kommer att kännas som en stor uppoffring - eller inte alls.

Det är nämligen överraskande kul att ha kontroll över sina pengar och fatta beslut baserade på uteblivna utgifter och med äkta prioriteringar som kommer från hjärtat. Att inte skuldsätta sig för sådant som du egentligen inte bryr dig om! Oavsett hur julen sedan blev så kommer januari att bli en mycket ljusare start på ett bättre år. Öppna ögonen och njut av helgfrid som du har råd med!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg