Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ljusa dagar


Många köpglada konsumenter passade på under på Black Friday - shoppingdagen som importerats från USA då många butiker sänker priserna. Var femte person köpte prisnedsatta varor enligt en undersökning som Postnord låtit göra där omkring 2 500 personer deltagit.

De handlade för i genomsnitt 1 576 kronor var. Det var då onödigt.

För de slantarna hade de kunnat köpa exempelvis fem preferensaktier från Akelius med en rejäl direktavkastning. Eller med 460 kronor för marknadens mest kompetenta budgetverktyg - och de hade haft över en tusenlapp att påbörja sin första, riktiga budget med så som en pluspost.

Nä, istället blev det hemelektronik och kläder. Men det är okej. Konsumera ni så cashar jag in. Uppskjuten konsumtion ger inga svarta fredagar - bara ljusa framtidsutsikter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg