Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

November 2015 SummeringAtt göra månadsavslut har jag haft viss svårighet med. Förmodar att det beror på arbetsbelastning i kombination med en viss datortrötthet. Att avsluta november den trettonde i månaden skulle få ekonomiavdelningar finna sig bekväma med men så blir det för mig. Jag lyckades dessutom att missa oktober helt och hållet och det var dessutom ett kvartalsbokslut.

Familjen Pennings löner föll tillbaka i mer normala gängor för månaden. Sparkvoten stannade vid 24 % där vi också tar med bostadsamortering. Tillgångssidan ökade med 14 061 kronor och skuldsidan sjönk med 5 253 kronor vilket totalt summeras till 17 602 kronors balansförbättring.

Frihetsfonden utgör 14 % av vår totala skuld där allt ingår - bolån, studielån, skatteskuld etcetera.

För året totalt med prognos så har tillgångarna ökat med 63 050 kronor och skuldsidan ned med 92 234 kronor - in alles 118 841 kronor. Detta innebär att vi inte kan nå 2014 (167 771 kronor) men slår både 2012 och 2013.

Sedan 2011 så har tillgångar minus lån förändrats positivt med hela 547 747 kronor. För 2016 hoppas jag att vi kan nå till målet på 840 231 kronor. Jag har inte uppvärderat bostaden utan låter den ligga som en konstant sedan köpet.

Frihetsfondens utveckling som har gått lite i stå innebär att antal år tills break-even mellan denna och skuldnivån klättrat till 24 år. Efter 2016 hoppas jag nå ned till 15 år, ungefär.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg