Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

På önskelistanIngen snö men en härlig och avkopplande jul har jag haft. Jag har en hel del ledighet kvar men imorgon stundar årets sista räkningsbetalning. Jag undrar hur många som bävar för den med avbetalningar via Klarna eller kortköp? Är januari året fattigaste månad eller är det blott en myt?

När vi är lediga, då ska vi må gott och inte oroa oss. Vi behöver verkligen den här vilan allihop eftersom återhämtning alltid är nyckeln för att nå nästa prestation, i annat fall vandrar vi mot utmattning och mental kollaps. Men att undvika oro är inte detsamma som att blunda för konsekvenser.

Vi förbereder ju oss för julen, ofta redan i september eller tidigare. Julgran och julklappar, gåvor och julkort, fest och julmusik och den där ljusslingan som ska lysa så fint och stakarna i fönstren. Visst är det så att förväntningar ökar värdet på det vi vill uppleva? Så är det med julen och så är det med det mesta - semestrar, inköp och mycket, mycket mera. På grund av alla drömmar och se fram emot så byggs det upp mer och mer glädje.

Detsamma gäller när det handlar om att budgetera. Du tittar framåt, funderar ut vad du vill göra med dina pengar och där finns sedan väntetiden inbyggd. Du tjänar in slantar, du väntar och planerar och under tiden ökar värdet i det du sparar till - förväntan, du vet.

Med det faktum att du inte fick omedelbar tillfredsställelse utan att du fick vänta och drömma, spara och planera, bestämma hur det skulle bli och inte minst att du i förväg hade betalt för det hela - kan det bli roligare än så? Du ökade verkligen glädjen med att vänta på det du önskade dig.

God fortsättning och bestäm dig redan nu för att aldrig oroa dig för pengar igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg