Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Årssummering 2015


Lite småtrött efter nyårsfirandet, en jättestor kycklingpizza och det skånska mörkret sitter jag nu med en summering av det finansiella året i sina lindor. Jag känner tillförsikt inför det nya året och det kommer att bli ett bra år - eftersom det är så beslutat. Så hur blev resultatet för året som gått?

Frihetsfonden har inte utvecklats så dramatiskt som jag såg framför mig tolv månader tillbaka. 15 768 kronor större och därmed värd 378 581 kronor. Det finns lite annat sparande som dock ger ett plus totalt på 39 198 kronor. Skuldsidan har krympt med 97 469 kronor under året.

Jag tycker inte om lån oavsett om det är rationellt eller ej och ser med förnöjsamhet på krympta bolån och studielån på sextiotusen kronor respektive trettiosjutusen kronor. Mitt eget studielån når noll under 2018, som allra senast.

Ackumulerat blir årets balansförbättring 136 667 kronor och sedan 2011 - året då vi bytte bostad - nu över halvmiljonen eller 529 129 kronor.

En trevlig start på 2016 tillönskas dig!

intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg