Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Digital störning


Ett litet märkligt uttryck på svenska och frågan är om det finns en bättre översättning att ta till när det avser det engelska digital disruption. Och vad är det för något?

Jo, det handlar om digital teknik, så klart. Digital störning är den förändring som uppstår när ny digital teknik och affärsmodeller påverkar värdepropositionen av befintliga varor och tjänster. I sin tur vad är värdeproposition? Jo, det är den faktor som identifierar vilka fördelar en kund får genom att köpa en viss produkt eller tjänst hos en viss leverantör.

Det finns de som menar att detta kommer att revolutionera och helt förändra hur affärsmodeller kommer att tas fram. Andra menar att detta redan är här. Jag håller med om det senare.
  • För världens största taxiföretag äger inga taxibilar - Uber. 
  • Världens största tillhandahållare av logi och övernattning har inga egna fastigheter - AirBnB.
  • Världens största telefonföretag har ingen egen telekominfrastruktur - Skype.
  • Världens största återförsäljare har inget lager - Alibaba.
  • Världens största mediaägare har inget eget innehåll - Facebook.
  • Världens största bank har inga pengar - SocietyOne.
  • Världens största biograf har inga biografer - Netflix.
  • Världens största mjukvaruföretag har inga applikationer - Apple och Google.
Detta är så klar inte helt svart eller vitt men pekar på väldigt intressanta fakta - att bli framgångsrik inom ett segment har inget med eget ägande att göra utan om förmågan att leverera. Digital störning, ett intressant uttryck.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg