Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

En dag till ända


Någon dag tyst här på min blogg då jag varit på tjänsteresa. Jag gillar inte tjänsteresor. Jag avskyr definitivt tjänsteresor med flyg. Allt bottnar i, tror jag, att jag i yngre dagar reste väldigt mycket i jobbet, bodde på hotell och slötittade på dubbade tv-program. I det stora hela ett menlöst leverne. Jag jobbar blott för att leva och inte tvärtom.

Nu är jag dock hemma igen men tvingas nu göra lite kvittoarbete strax efter klockan tio på kvällen. Kläder för morgondagens arbete är redan framlagda och klockan ringer klockan sex. Det får inte bli för sent innan jag kryper till kojs.

Börsen är en sur en just nu och det tycks bara fortsätta utför. Det är sådana här tider som gör att intresset för börsen svalnar, människor säljer och ägnar sig åt något annat - aldrig mera aktier. Att portföljer går ned är dock lika mycket regel som det motsatta. Antingen så är glaset halvtomt eller halvfullt. En nedgång ger i det stora hela billigare kvalitetsaktier, så varför inte köpa lite mera istället?

Jag tittar nu på vad månadens inköp ska bli och det lutar mot en svensk aktie. En svensk aktie med kvalitet och utdelning är grundkriteriet. Varför vara rädd? Eller som jag läste att människor tvekar i att köpa en fin aktie men har inga dubier i att köpa en ny bil som garanterat rasar 30 procent i värde första året. Det är så lätt att glömma att en aktie i sig inte är en lott där vinsten kan bli upp eller ned utan ett delägande i en verksamhet med människor som arbetar varje dag för dig.

Nä, nu ska kvittona fixas och några poster i YNAB matas in. Sov gott!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Jag gillar mina tjänsteresor (särskiltnär tågen går som de ska). Tros att jag precis har kommenterat ett annat av dina inlägg på ett odrägligt positivt sätt måst jag ändå säga att jag gillar resorna. Kanske för att jag gillar allt från själva transporterna till att träffa nya människor och se i kapp på film eller läsa ikapp böcker på hotellet på kvällarna. Men det kanske beror på att hotellnätter fortfarande känns oerhört lyxigt (någon annan som bäddat, städar och fixar frukosten) samt att jag väldigt sällan flyger.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg