Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Lagom spännande


Att ha ett spännande liv, det är en ganska vanlig dröm. Men vissa saker är bara dumt. Som att sakna försäkringar, exempelvis. När du är frisk, stark och har vinden i ryggen kan sådant kanske te sig som en onödig kostnad. Men den ljumma sydvästen kan raskt vända till en iskall nordan.

De allra flesta har en hemförsäkring och det är klokt. Bilförsäkring är heller inte ovanligt eller att man försäkrar hund, häst eller katt. Ganska många vet med sig att de har en försäkring under arbetstid via jobbet eller facket. Relativt många skyddar sina barn med en försäkring eftersom man vet att skolans försäkring gäller i skolan. Vad man kanske glömmer är en egen personförsäkring.

Att vara oförsäkrad är en risk som inte har något med spänning att göra. Att trampa snett på joggingrundan gör ont men kan leda till läkarbesök, resor och mediciner som kostar mer än dina fina löparskor. Ingen är immun mot stroke, cancer eller diabetes. Ett fall framåt och dina tänder kan gå i kras. Att trilla ned från en stege kan bli ödesdigert.

Jag blev synnerligen förvånad när en av mina närmsta vänner inte visste vad jag pratade om när jag nämnde personförsäkring. Vad är det, undrade han. Det visade sig att varken han eller hans sambo hade försäkringar och ej heller deras barn. Däremot var hus, båt och häst försäkrad. Han lät inte helt övertygad kring mina argument kring varför man bör ha personförsäkring.

Vi är alla olika. Jag är en planeringsmänniska och en realist. En hel del why, what if och how ingår i mina tankar mest varje dag. Det går inte att skydda sig mot allt och jag är inte någon trygghetsnarkoman. Däremot så finns det faror och risker som jag vill skydda mig mot.

Vilka spänningar i livet skyddar du dig mot?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Tyvärr har vi inte råd med några andra försäkringar än hemmet och bilen. Vi hade person och barnförsäkringar. Detta är ett av orosmomenten vi nu går igenom. Det känns som all trygghet försvinner. En efter en. Hemsk känsla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försaka helst bilförsäkring och teckna barnförsäkring. Jag har ett levande exempel där en familj avslutade barnförsäkringen och pojken fick cancer. Barnet blev friskföklarat men de tvingades sälja sitt företag och sin bostad för att täcka allt inkomstbortfall. Deras äktenskap gick sönder dessutom.

   Radera
  2. Försaka helst bilförsäkring och teckna barnförsäkring. Jag har ett levande exempel där en familj avslutade barnförsäkringen och pojken fick cancer. Barnet blev friskföklarat men de tvingades sälja sitt företag och sin bostad för att täcka allt inkomstbortfall. Deras äktenskap gick sönder dessutom.

   Radera
  3. Ja jag måste nog titta på detta igen....vad hemskt för pojken och hans familj. Ryser bara jag tänker på detta.

   Radera
 2. Hem, barn, drulle och sjukförsäkring (genom jobbet). Även inkomstförsäkring genom facket. Reseförsäkring genom kortköp. Ingen livförsäkring men lågt belånad lägenhet (avbetald inom ett par år) som borde ge barnen ett motsvarande belopp vid försäljning.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg