Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Min frus ekonomiska gener


Egentligen är jag utan ekonomiska bekymmer. Med två barn som aldrig tjatar om varken pengar, saker eller aktiviteter känner jag mig som en märkligt privilegierad pappa. De båda har fått penninggenen av sin mor och inte av mig. Fru Penning gör aldrig av med några slantar av ren sparsam naturkraft, utan ansträngning och roas inte av shopping. Ja, familjen Penning hade varit i bättre ekonomisk dagar utan mig, antagligen.

Jag får puls av att göra av med pengar och jag känner definitivt ett lyckorus som varar en dag eller en vecka. Ett opium är det väl som jag delar med många andra. Lite spännande är det allt - med beroenden som är svåra att låta bli men som trotsar alla rationalitet. Antagligen så har jag haft tur i många hänseenden med val av livspartner för vi hade kunnat vara bortom all räddning om inte frun lagt in veton och förmyndarskap. Numera är jag en nykter shopoholic med några mindre återfall enligt facit.

För jag köper fortfarande saker jag egentligen inte behöver. Jag läser reklamblad och springer till frugan och pekar och gestikulerar. Jag kommer med dyra inköpsförslag som jag ser som investeringar. Fru Penning bara skakar på huvudet och jag får gå iväg med slokande öron. Men det är bra och det är tur och det är vår smala lycka.

Jag hör allt som ofta om barn som tjatar om ny mobil och annat de vill ha. Våra barn frågar aldrig efter något - och jag menar verkligen aldrig. Ibland undrar jag om de lider av någon sjukdom och försöker därför pracka på dem lite extra saker på deras önskelistor till jul eller födelsedag - listor som innehåller blott livets nödtorft eller billiga ting. Inga TV-spel, inga mobiltelefoner och inga dyra kläder. Men de är nöjda och utan krav eller förväntningar. De får sina månadspengar och handlar inget utan sparar bara undan dem. Rent ekonomiskt lär det inte gå dåligt för dem i framtiden och det är i sig en tröst.

Den enda oron som jag möjligen känner är ointresset för pengar de uppvisar, mina små telningar. Att försöka tala om investeringar eller avkastning är lönlöst. Jag hoppas med tiden att jag kan locka fram lite nyfikenhet men för stunden ter det sig omöjligt.

Nu tänker jag ta lite sportlovsledigt från jobb och blogg och enbart ägna mig åt mig själv och min kära, snåla familj. Ha en härlig helg och vecka.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg