Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

De fyra bästa sätten att döda din dröm


 • Tro på omedelbar framgång. 
 • Tro att andra har alla svaren åt dig. 
 • Tro att det är någon annans fel. 
 • Tro att din dröm är det enda viktiga. 
Det finns få enkla segrar i livet utan de flesta nås genom idogt och hårt arbete. För att nå den framgång eller den dröm du eftersträvar måste du själv ställa dina frågor kring detta och också formulera dina egna svar - endast du kan veta vad framgång är för dig.

Ansvaret är ditt och ingen annans om du inte uppfyller ditt mål eller når din dröm och det är endast med det ansvaret som du också fullt och fast står vid rodret. Slutligen, livet handlar egentligen inte om målen, utan om resan dit. Det enda sättet att nå alla dina drömmar är att till fullo uppskatta resan.

Inspirerad av Bel Pesce

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Sant. Framförallt tron på att den ska komma omedelbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, men jag vill nog inte sätta något framför det andra. Många tror verkligen att målet är det viktigaste, inte minst. :)

   Radera
 2. Jag kämpar med att hitta guldkornen på vår "resa". Just nu är målet det enda som håller mig uppe. Men jag tror också att det oftast är tuffast precis i början av en resa....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg