Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

De fyra bästa sätten att döda din dröm


 • Tro på omedelbar framgång. 
 • Tro att andra har alla svaren åt dig. 
 • Tro att det är någon annans fel. 
 • Tro att din dröm är det enda viktiga. 
Det finns få enkla segrar i livet utan de flesta nås genom idogt och hårt arbete. För att nå den framgång eller den dröm du eftersträvar måste du själv ställa dina frågor kring detta och också formulera dina egna svar - endast du kan veta vad framgång är för dig.

Ansvaret är ditt och ingen annans om du inte uppfyller ditt mål eller når din dröm och det är endast med det ansvaret som du också fullt och fast står vid rodret. Slutligen, livet handlar egentligen inte om målen, utan om resan dit. Det enda sättet att nå alla dina drömmar är att till fullo uppskatta resan.

Inspirerad av Bel Pesce

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Sant. Framförallt tron på att den ska komma omedelbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, men jag vill nog inte sätta något framför det andra. Många tror verkligen att målet är det viktigaste, inte minst. :)

   Radera
 2. Jag kämpar med att hitta guldkornen på vår "resa". Just nu är målet det enda som håller mig uppe. Men jag tror också att det oftast är tuffast precis i början av en resa....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg