Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

En fjäder i hatten


Nog för att jag är lika svag i köttet som någon annan. Jag vill gärna ha en ny, fräsch bil. Eller helst två - en till frun och en till mig. Gärna en Alfa Romeo. Till hösten, har vi pratat om det, jag och frun. Att byta in eller sälja trotjänaren OP-Ellen och köpa något nyare. Inget helt nytt utan något med den första brutala värdeminskningen ur bilden, den som kommer de första tre åren med ungefär halva prislappen.

Så kanske etthundratrettiotusen istället för tvåhundrasextiotusen kronor.

Nä, lägg ägg. Så blir det inte. Bufferten vi sparat till bilbytet rör vi inte till hösten om inte OP-Ellen totalt ger upp. Nu blir det istället så att lite påskpynt av bilen budgeteras. Fjädrarna är dåliga på vagnen och vi väljer att lägga denna kostnad på henne. Det blir en spottstyver i jämförelse och målet är att köra henne vidare till nästa vår.

Så nya påskfjädrar istället för en ny Agda. Bufferten fördelas i olika korgar och vi när istället drömmen om en tjock guldhöna som värper guldägg varje månad. Det är mer äggande än att se en ny vagn på infarten som knappast är en investering. Förr eller senare behövs minst en ny bil, men ju senare desto bättre.

I min lilla vagn så hängde jag in en doftgran som heter New car så nu doftar den ny - eller nåt.

En glad påsk tillönskar jag er alla som läser detta. Några helgdagar, kanske, med lite avkoppling? Våren är vacker och ljuset kommer åter. Hare bra!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Hahaha underbart, ja kör så länge det går! Glad Påsk på er med, och riktigt nice med några dagars ledighet :)

  SvaraRadera
 2. Haha! Skrattade mig igenom inlägget, mycket klyftiga ordvitsar. Det tycker jag om! Trevlig påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha, Utdelningsnissen, och tack för att jag hittade din blogg. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg