Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Bygg en förmögenhet


Oavsett vilka mål vi sätter upp behövs minst en egenskap - drivkraft. Viljan kan försätta berg. Jag fascineras av människor som vill och väljer att gå in för något med stor beslutsamhet. Uthållighet och med ett starkt fokus på målet betyder att man kan åstadkomma långt mycket mer. Eller som något snille kläckte ur sig: oavsett om du tror att du kan eller inte kan - så har du rätt.

En helt vanlig småbarnspappa utan ekonomisk skolning bestämde sig - för att bygga en förmögenhet. Joel Bladh heter han och inom kort finns hans bok att läsa. Den heter Bygg en förmögenhet, en titel som är svår att misstolka. Jag har en recensionexemplar i min hand som nu brinner i densamma. Hur gjorde Joel? Jag vill veta nu!

Att författaren är en tänkare, liksom jag, står relativt klart. Joels mål var iallafall att skapa ekonomisk stabilitet och därmed trygghet för sig och sin familj. Och lite skojigt är att han menar att starten på en förmögenhet mycket väl kan påbörjas under föräldraledighet när barnen är små, en period som de flesta ser som ekonomiskt kärv.

Min känsla är att denna bok kan komma vanligt folk närmre än de flesta andra böcker om privatekonomi eftersom alltför många författare av dessa är just framgångsrika ekonomer. Nu har jag dock ingen aning om vad Joel jobbar med. Läsningen återstår.

Läs gärna mer på hemsidan.

Förresten, jag har inte fått någon ersättning för denna text, si ni vet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Antagligen en bra bok, men det finns ganska många av den typen.

  Speciellt finns det många böcker som på ett enkelt sätt beskriver "sunt förnuft" och inte innehåller några "komplexa formler".
  Tyvärr något som många "avancerade värdeinvesterare" fnyser åt men böcker som har de mest grundläggande värderingarna är alltid välkomna, även om vi läst det mesta förut.

  Besser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Besser. Det finns alltid nya läsare till 'sunt förnuft'. :)

   Radera
 2. ser fram emot att läsa boken! Den är säkert perfekt för en rookie som mig! Har ringt bibblan=)

  SvaraRadera
 3. Per, vad säger du om boken? Är den läsvärd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på hur många böcker du läst. :)
   För många är den nog en tankeställare.

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg