Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

En rakad portfölj


En del saker jag gör blir rätt medan andra fel. Så är det bara och inte ska jag gräma mig över de sämre besluten utan fröjdas över de bättre. Sedan kan ju alltid rätt bli fel och tvärtom. Tiden ger alla insikter.

Jag tröttnade på sandlåderetoriken och utvecklingen i Starbreeze och sålde allt. Etthundra procents vinst på drygt ett år kan jag ju inte klaga på. Antagligen skulle jag suttit kvar för nu lär vi väl nå de där 200 kronorna som alla osnutna baissare siar om. Jag säger som Ola-Conny: skit samma. Kanske jag gör entré igen?

Jag sålde mycket häromdagen. Jag blev skraj och följde magkänslan. Inte sugen på att tappa för mycket värde i portföljen. Det mesta försvann ut den 20 april och både torsdag och fredag blev ju som bekant rött. Min portfölj i stort ser ut i fördelning nedan.

Jag är alltså inte ute ur börsen men betydligt mer riskavert. För den intresserade innehåller min portfölj nu utan inbördes storleksordning.


Cantargia, Corline och Idogen är mina bioteknikkryddor som jag hyser större förhoppningar kring. I övrigt består det mest av amerikanska utdelare. Fortsätter börsen upp framgent så får jag väl inse mitt misstag.

Nu är det dax att deklarera. Ha en skön lördag.

intressant?

Kommentarer

Populära inlägg