Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Veckans affärer


Nä, det går för fort och det är för kallt. Vi nådde mitten av april innan jag ens hann med att börja njuta riktigt av ljus och tillförsikt. Nu är det åtminstone fredag och min tid blir åter min för några timmar. Jag vårdar familjens guldhöna och drömmer vidare om en frihet utan lån, skulder och kravbrev.

Den här veckan gjorde jag en del affärer och det ser ut som följer:
  • Jag sålde Hennes & Mauritz B igen efter ett kort ägande. Redan när jag köpte var jag osäker och nu känns det bra igen. Det blev en liten vinst. Jag ska nog inte äga det här bolaget - jag tycker deras kläder är slit-och-släng-varor och ganska dyra, dessutom. 
  • Köpte en liten post Intellecta B - vill gärna vara med på denna resa. 
  • Ökat i Castellum i dippen kring Norrporten. En del i fundamentet av portföljen.
  • RenoNorden fick komma in efter att Börspodden rekat aktien. 
Känns bra att fortsätta arbetet mot ett liv i frihet. Samtidigt så fortsätter jag ju varje vecka att lite halvdystert arbeta och tjäna kosing. Men det är inte hållbart om jag inte ska bli bitter över de chanser som jag aldrig tog.

En härlig helg tillönskas just dig.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg