Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Veckans affärer


Nä, det går för fort och det är för kallt. Vi nådde mitten av april innan jag ens hann med att börja njuta riktigt av ljus och tillförsikt. Nu är det åtminstone fredag och min tid blir åter min för några timmar. Jag vårdar familjens guldhöna och drömmer vidare om en frihet utan lån, skulder och kravbrev.

Den här veckan gjorde jag en del affärer och det ser ut som följer:
  • Jag sålde Hennes & Mauritz B igen efter ett kort ägande. Redan när jag köpte var jag osäker och nu känns det bra igen. Det blev en liten vinst. Jag ska nog inte äga det här bolaget - jag tycker deras kläder är slit-och-släng-varor och ganska dyra, dessutom. 
  • Köpte en liten post Intellecta B - vill gärna vara med på denna resa. 
  • Ökat i Castellum i dippen kring Norrporten. En del i fundamentet av portföljen.
  • RenoNorden fick komma in efter att Börspodden rekat aktien. 
Känns bra att fortsätta arbetet mot ett liv i frihet. Samtidigt så fortsätter jag ju varje vecka att lite halvdystert arbeta och tjäna kosing. Men det är inte hållbart om jag inte ska bli bitter över de chanser som jag aldrig tog.

En härlig helg tillönskas just dig.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg