Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Månadssummering 2016 april


Sköna maj välkommen! Vilken dag vi har i Skåneland. Våren är verkligen här nu och en ljuv promenad i skir, grön bokskog ger mig tillbaka hoppet om en ljus och varm tid. Gårdagens kylslagna afton vid valborgbrasan är som bortblåst och jag går i t-tröja, shorts och utan strumpor. För att vara en söndag med en ny arbetsvecka framför sig så är det en bra dag. Och veckan som kommer blir tre dagar följt av en ledig och sedan en fredag. Det känns fint.

Att göra en månadssummering så omedelbart vid skiftet känns lite udda. Jag brukar vara senfärdig men det är bra att jag tar denna puck redan nu. Det var en dyr månad, det var det. Men jag tror ändå att det blev ganska bra till slut. Jag är numera till 70 % utanför börsen och avvaktar nu vart vi är på väg. Förra veckan gick rejält utför så det är för stunden ett korrekt beslut att vara vaksam.

Under månaden ökade värdet på kapitaltillgångarna med 2,24 procent vilket är ganska bra. Prognosen för helåret är nu 33 procent tillväxt av kapitalet och det är en något förbättrad prognos.

Skulderna minskade med 0,29 procent under månaden och för helåret är prognosen fortsatt 4,08 procent. Finns lite att arbeta med här.

Kvoten mellan kapital och skulder är nu 19,58 procent jämfört med förra månadens 19,09 procent. Målet för 2016 är fortsatt en soliditet på 28 procent - 10 procent upp eller ett belopp på 341 883 kronor.

Skuldsättningsgraden är 510 procent jämfört med månaden innans 523 procent. Årsmålet är att nå 355 procent.

Break even mellan kapital och skulder nås fortsatt under år 2022. Break even är alltså enbart skulder och sparkapital, inget annat. Inte huset och inte pensioner. Breakeven är ett tillstånd av jämvikt mellan skulder och kapital - ett tillstånd av skuldfrihet utan att behöva sälja kåken.

Skuldernas avbetalningstakt är fortsatt 109 518 kronor för helåret. Om inget ytterligare kapital avsätts till amortering är vi skuldfria under år 2041 som är det år vi fyller 75 år.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg