Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Matbudget i sken


Äta bör man annars dör man. Men att familjen Pennings matkonto är så pass stort är en aning störande. Allt börjar så klart med medvetenhet - vi vet numera att ungefär 10% av vår totala budget går till mat. Av denna post utgör 19% uteluncher. Situationen har varit den att det blivit svårare att ta med mat och att äta den någonstans under arbetsdagen. Det är så klart något vi framöver behöver förbättra igen.

Det finns en hel del ursäkter att ta till när det gäller en skenande matbudget. En av dessa är att man anser sig vara allt för trött för att laga mat efter jobbet och istället väljer att äta ute eller att ta med något hem. Sådant händer oss ibland, nu senast i fredags blev det thai-mat hem till familjen i oinspirerande folieformar. Att anstränga sig kring detta stavas planering - planering av inköp och planering av själva matlagningen. Från och med imorgon provar vi ICA:s matkasse med färdiga recept och hoppas på att detta kan fungera.

Ett bra sätt att lyckas med middag hemma är idiotmat - en oerhört simpel maträtt som går att färdigställa raskt och enkelt. Falukorv och makaroner är väl en klassisk sådan? Ett annat är att alltid laga extra mycket så att det finns ett uppsamlingsheat i veckan med en buffé av rester - inte så inspirerande men likväl ett mål mat. En del rätter kan lagas och läggas i frysen och där är lasagne min favorit - den blir relativt god även efter att varit frusen.

Att handla i rätt butik spelar också roll. Min favorit är Willys och en hel del av deras egna märken. Den lokala butiken blir tyvärr alltför ofta den plats där vi handlar mest.

Så för oktober så blir det en strävan mot att sänka matposten till 7% och däri uteluncher till 10%. Att utmana oss själva till detta är spännande, inte minst.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg