Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Herr Potatishuvud


Segare förkylning får man leta efter. Både jag och frun har nu gått i klinch om vem som kan prestera den värsta hostan eller det gulaste snoret. Båda barnen har tillfrisknat men de båda hårt arbetande föräldrarna gör så gott de kan för att både arbeta och hålla hushållet under armarna. ICA:s egen matkasse med trettiominutersrecept har räddat kvällsvarden flera gånger. TV-serier i soffan har blivit den enda sysselsättning som orkats med före ett tidigt sänggående. Skaffa ett liv, det vill vi göra. Men innan dess helst bli friska.

Vi ska väl vara glada att den finns en sjukförsäkring som stöttar oss när vi blir sjuka. Visserligen inget stort belopp men likväl en slant som utgör ett skyddsnät. Jag stör mig dock på karensdagen. Om jag går ner på knä en dag och bara inte orkar eller förmår att jobba på grund av sjukdom - varför ska jag då ändå försöka släpa mig dit, göra en medioker insats och kanske även smitta ned kollegor? Det är en cynisk regel enligt mig. Det måste ju spela roll vilken relation det finns mellan arbetsgivare och arbetstagare? Jag är lojal mot min arbetsplats och mina kollegor - det borde kunna få vara det i motsats riktning. Man kan ju vara cynisk tillbaka och stanna hemma fler dagar än nödvändigt - när man ändå förlorat pengar. Jag ser inte nyttan med det, inte alls. Kanske beror det på att jag alltid jobbar oavsett om jag är sjuk eller frisk.

Det närmar sig ett månadsbokslut men jag är inte där än. Under månaden så har jag köpt på mig Bulten, Dometic Group och FingerPrint Cards. Dessutom har jag ökat i de båda spelleverantörerna Paradox och Starbreeze. Evolution Gaming och I.A.R Systems har fått lämna. Aktierna är nu 75% av portföljen - vi får se när börskraschen kommer. Under tiden så köpte jag två, rosa Sverigelotten med hopp om fin utdelning.

Jag såg premiäravsnittet igår av West World. En trevligt och spännande inledning. Speciellt nu när jag sett färdigt på säsong 2 av Fear the Walking Dead. Ja ni ser! En sjuk soffpotatis.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg