Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Månadssummering 2016 september


Vackert i skogen, röda och gula höstlöv sprider sig likt en löpeld genom brandgator och över backarna. September är till ända och det är dags att summera en hel månad. Jag är inte nöjd med vad jag ser. Att årets prognos revideras ned är ett faktum.

Mina månadsrapporter är ganska så torftiga. Jag läser innantill och skriver av mitt excelark. Ska försöka att göra dem lite intressantare med lite grafik framöver.

Förra månadens bilköp finansierades av guldhönan. Nu försöker vi återge henne sin forna fjäderskrud. Likviditeten har krympt till 14 procent i portföljen. 12 000 kronor sattes in. Trots kapitalinsättningen så steg kapitaltillgångarna med endast knappt 2 procent (11 118  kronor) - en förlust helt enkelt. Prognosen för helåret justeras ned till 24 procent plus (162 109 kronor).

Amorteringar på skuldsidan drog ned denna med 0,15 procent (4 081 kronor). Prognosen för helåret är nu 3,91 procent (104 999 kronor).

Kvoten mellan kapital och skulder är nu 22 procent jämfört med förra månadens 21,56 procent. Målet för 2016 är nedjusterat något till 25 procent i soliditet som motsvarar ett belopp på 267 108 kronor.

Skuldsättningsgraden är nu 454 procent jämfört med månaden innans 463 procent. Årsmålet är uppjusterat att nå 402 procent.

Break even mellan kapital och skulder är fortsatt 2024. Break even är alltså enbart skulder och sparkapital, inget annat. Inte huset och inte pensioner. Breakeven är ett tillstånd av jämvikt mellan skulder och kapital - ett tillstånd av skuldfrihet utan att behöva sälja kåken.

Skuldernas avbetalningstakt är något sämre denna månad och 104 999 (108 598) kronor för helåret. Om inget ytterligare kapital avsätts till amortering är vi skuldfria under år 2042 som är det år vi fyller 76 år.

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Kommentarer

Populära inlägg