Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Månadssummering 2016 oktober


Int ska man klaga, int. En knegare och inte en trader är jag och att hinna med i börsens humör är hart när omöjligt. Guldhönan fick nog ett korn i halsen och tappade rejält i vikt. Frossa och oro över det mesta verkar var normaltillståndet.

Trots en rejäl slant in i intäkter under månaden så hjälpte inte ens tjugofem tusenlappar att kompensera för tappet. Trösten ligger i att det mesta bidde billigare och det handlades på friskt. Jag är åter mer eller mindre fullständigt fullinvesterad. Största innehavet är Starbreeze tätt följt av en palett av fastighetsbolag. Tjugofyra bolag, de syns här till vänster, i det totala och de flesta lyser rött och julefint. Jag tror på mer ordnade tider efter valet i USA som Hillary bör ta hem.

Ja, det lyser rött i det stora hela i månadsrapporten med. Trots all glass jag äger och alla goda viner så hjälpte det inte - nedåt med drygt fyra procent i kapitaltillgångarna (24 046 riksdaler).

Skulder är vår bästa gren och det är kanske inte så konstigt. Det krävs ingen talang, kunskap eller speciell förmåga - det är bara att betala. 0,57 procent ned eller 15 401 riksdaler.

Realtillgångarna som är vårt hus värderar jag till 3 510 000 kronor. Med personbilarna modest värderade uppgår denna post till 3 642 002 kronor. De där sista två kronorna är solglasögonen i handsfacket.

Skuldsättningsgraden steg från 455 till 471 procent.

Vet faktiskt inte om det finns något mer att säga. Jo. förresten. Jag har ett utgångsår som jag ofta tittar på som referenspunkt i det finansiella och det är 2011 - det år då vi flyttade och våra skulder skenade. Förra året 2015 slutade på att vi sedan 2011:
  1. Ökat vårt kapital med 89 %.
  2. Minskat våra skulder med nästan drygt 11 %.
Med denna referenspunkt ter det sig lättare när saker och ting inte rör på sig fort nog - eller för den delen - i rätt riktning. Med år 2016 så hoppas jag fortsatt på att kunna stämpla in 131 respektive 15 procent i huvudboken.

Jag ber att få tacka för eventuellt intresse.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg