Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

I profil


Vi känner oss alla själva - men bara från insidan av ögonlocken. Alla vet ju hur konstig vår röst låter när vi hör den inspelad. Eller hur märkliga vi ser ut i profil i den där spegeln i provrummet. Att kunna kliva ur oss själva för en stund och betrakta oss från sidlinjen borde vara minst sagt spännande.

Jag har gjort en del personlighets- och kompetenstester på senare tid eftersom jag har sökt några jobb där dylikt har ingått. Ytterligare ett liknande fick jag till livs härom veckan, en så kallad DISC-analys. De fyra bokstäverna står för Dominans, Inflytande, Stabilitet och Konformitet - analysen handlar helt enkelt om beteendet kring kommunikation och relationer med sin omgivning. En del av detta är personkemi och testet ska hjälpa till att ge ökad självinsikt och underlätta kommunikation.

Dessvärre är jag relativt sett väl påläst kring min personlighet redan. Jag känner helt enkelt mig själv nästan för bra och emellanåt hade annat sällskap varit bättre för mig. Resultatet blev inte direkt någon överraskning även om jag inte håller med i alla dess påståenden. Samtidigt så är jag tveksam till att 28 frågor kan ge mer svar än så här.

Mest intressant i analysen är dock den del som handlar om hur jag kommunicerar med andra och vilka konsekvenser det kan leda till - detta ger en viktig insikt. Även vad jag kan vara till för värde i en organisation och vad min chef kan behöva veta för att fungera med mig. Jag vet - jag är en besvärlig medarbetare och är stolt över det.

Vill du veta mera kring denna typ av analys kan du läsa mera här. Är du osäker på vem du är? Då kanske denna analys får dig att hitta rätt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg