Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

I sinom tid


Att de röstande engelsmännen i majoritet önskar utträde ur Europeiska unionen är ett faktum - detta går inte att ifrågasätta. Vad det sedermera i praktiken kommer att innebära är mer diffust. Vi vet ju faktiskt inte vad det blir av det hela i skrivande stund - lämna eller inte? Lämna nu eller senare? Mer velande?

Vi vet desto bättre att Mr Market hatar osäkerhet och att morgondagen kommer att bli röd. Vad som sedan följer är svårare att sia om. Jag har själv till stora delar revat segel och sökt säkrare hamn men jag kommer också att påverkas.

Det ropas om att det kommer att bli köpläge imorgon vilket jag inte alls tror. Var och när botten i den här krisen nås i kombination med en redan negativ trend betyder urholkat kapital om man inte vidtagit åtgärder. Att inte hela tiden vara exponerad mot marknaden har inget med spekulation att göra utan att inte förlora pengar. Kan man räkna procent så förstår man detta. Det finns gott om bloggare därute som anser sig veta så mycket men saknar erfarenhet av vad en börskollaps innebär. I sinom tid lär de sig.

Jag rekommenderar lite midsommarhelgsläsning författad av Arne Talving i Börsvärlden. Det är inte annorlunda nu är någonsin. Att börsen i en negativ trend sedan 1982 aldrig legat högre under november månad jämfört med maj månad är fakta. Jag avser inte att investera en krona under sommaren av denna anledning, 32 procents börsexponering är redan väl tilltaget. Det är enbart om Starbreeze totalkraschar som jag fyller på lite.

Alla besserwissers som sedan skrattar åt mig att jag hade fel - det bjuder jag er på då jag följde den mest troliga vägen. Däremot - om jag får rätt, då beklagar jag enbart sorgen. Men det finns en tröst i erfarenheten och lärandet också.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg